MariŽt Meijer

C. Schuurmanhof 6
1106 WR Amsterdam
Telefoonnummer: 06-20849476
E-mail: info@voetspirit.nl
KvK-nummer: 34295675
Lidnummer 6653
Even voorstellen Voetreflexologie Massage Ervaringen Tarieven Route
Behandelwijze Behandelwijze


Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest een eenheid vormen. Ziekte, pijn of vermoeidheid kan bijvoorbeeld ontstaan door onverwerkte emoties. Hierdoor kan geleidelijk een blokkade of breuk ontstaan in de energiebanen. Daardoor is de energie niet volledig beschikbaar om de botten, weefsels en organen te voeden. Organen, botten en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voet. Bij verstoring kan dit tijdens de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (door bijvoorbeeld eelt of transpiratie) en kleurverschil. Door het geven van een impuls op deze reflexpunten gaat er een stimulerende werking naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Ook activeert deze behandeling de zelfgenezende kracht van het lichaam. Daardoor kan de verstoorde harmonie van zowel je lichaam als je geest herstellen.


Wat doet een voetreflexbehandeling?

De voeten kunnen in verschillende zones worden onderverdeeld en zo zien we het lichaam geprojecteerd op/in onze voeten. Door het behandelen van deze zones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Door deze therapie kan je meer in balans komen en je energieker voelen.
Voetreflexzonetherapie verbetert de afvoer van afvalstoffen en stimuleert de zenuw- en hormoonfuncties. Door de diepe ontspannende en vitaliserende werking kan een voetreflexbehandeling verlichting brengen bij vele klachten.

Je kunt oa. geholpen worden bij:

  • psychische klachten: stress, slapeloosheid, burn out , onevenwichtigheid
  • lichamelijke klachten: hoofdpijn/migraine, darmklachten (ook baby's zijn behandelbaar met darmkrampjes), problemen met ademhalingswegen (astma), hormonale verstoringen (menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, schildklierstoornissen), zenuwstelsel, reuma, rugpijn, RSI, whiplash etc.
  • vage klachten: er is geen lichamelijke oorzaak te vinden en toch zijn er lichamelijke klachten.


© Sophie Villerius